PERU A BOLÍVIE - plánovaný trip únor 2024

Do Peru a Bolívie podnikáme cestu na přelomu února a března, v období dešťů, tak jsme zvědavé jestli nám počasí nezkomplikuje plány. Zatím máme koupené letenky, jsme v procesu očkování a ladíme detaily našeho plánu. Budeme využívat colektivo, agentury, mezistátní přelety a dlouhé noční přesuny. Jaké je Peru a Bolívie a jak to vše funguje se tu dočtete po naší cestě. A na co se můžete těšit ?


CUSCO

V provincii Cusco strávíme nejvice času a přesuneme se sem hned první den přeletem z Limy. Mimo samotného Cusca bychom chtěli navštívit terasy Moray, Maras, Duhobé hory a Red Valley, Machu Picchu, trek 7 lagunas Ausangante a trek k laguně Humantay. A poté se budeme přesouvat rovnou do Bolívie, konkrétně do La Paz.

BOLÍVIE

V Bolívii budeme jen na skok. Po návštěvě La Paz, zamíříme do Moon Valley nedaleko od města a do kaňonu Palco. Hlavním důvodem návštevy Bolívie je samozřejmě Salar de Uyuni, kde strávíme celý den. 


AREQUIPA

Do Arequipy se budeme přesouvat z Bolívie přes Puno a jezero Titicaca, kde uděláme zastávku u nejvýše položeného splavného jezera na světě a navštívíme rákosové obydlí původních obyvatel Peru. Mimo Bílého města, výhledu na sopku El Misti máme v plánu třeba kaňon Colca, Stone Forest, Salinas Lagoon, Pillones Waterfall a objevit kaktusové pláně. A z Arequipy nás čeká další přelet zpět do Limy. 

LIMA A ICA

V Limě strávíme den, dva. Objevíme krásy historického centra a uvidíme co vše nám tohle město ještě nabídne. Z Limy se další den přesuneme do Ica a navštívíme oázu Huacachina. Poušť je to jediné co by nám v tomhle tripu chybělo. Pak už se jen přesuneme zpátky do Limy a poletíme domů. 

Zatím se můžete podívat na náš trip v Severní Americe - USA.